Voor meer informatie +597 1234 5678

808 Bedrijven @ SuriHub
featured BIGIPAN TOUR Suriname

Tours in Suriname

Maak kennis met de rijke cultuur van Suriname

Suriname, het is natuurlijk één van de mooiste landen die men maar kan bezoeken in de wereld. Het land staat bekend om de rijke cultuur, de prachtige landschappen en de gezellige mensen. Door te kiezen voor een tour in dit prachtige land zal je de vakantie van je leven kunnen beleven. Op onze website laten je vandaag alle verschillende soorten tours, trips en bezienwaardigheden in Suriname zien. Op die manier heb je dankzij deze Gouden Gids een overzicht met de beste tour operators van het land!

Het land ontdekken met tours in Suriname

Er is erg veel te ontdekken in het land Suriname. Sterker nog, er zijn ruim 20 bestemmingen die je kunt bezoeken als reiziger in Suriname. Het land heeft erg veel verschillende soorten culturen die je kunt terugvinden. De gastvrije bevolking en de gezelligheid zorgen voor een idyllisch paradijs. Het land staat niet voor niets bekend als een ware smeltpot van verschillende culturen. Inheemse, Afrikaanse, Indiase, Chinese, Indonesische en Europese nakomelingen maken het een cultureel rijk land. Door dit grote aanbod van tours in Suriname is het mogelijk om een reis samen te stellen die geheel past bij jouw interesses. 

Nieuw-Nickerie Suriname
Nieuw-Nickerie Suriname

Voor de mensen die van natuur houden is Suriname natuurlijk een paradijs op aarde. Er zijn vele wandelroutes te vinden die je langs de meest prachtige plekken van het land loodsen. Daarnaast is het land geschikt voor iedereen die graag op de fiets zit, mountainbiken is natuurlijk super om te doen in de vakantie. Neem tijdens de wandeling een kijkje bij de bekende Blanche Marie watervallen, of ga op ontdekkingstocht in het Amazoneregenwoud. Tijdens de tochten zal je alle mogelijke dieren wel tegenkomen, dit maakt het land dan ook zo bijzonder voor een vakantie. 

Hier heb je een lijst met tours in de natuur:

·     Bezichtiging bij de schildpadden

·     Op bezoek bij de dolfijnen

·     Bezoekje aan de Blanche Marie watervallen

·     Tour naar Brownsberg en Stone Island

·     Trip naar Berg en Dal 

Brokopondo Suriname

Wie zijn wij van SuriHub?

Wij van SuriHub zorgen ervoor dat wij alle mogelijke informatie van de tour operators & travel agency’s hebben samen weten te brengen in een eenvoudige goudengids. In deze gids vind je alles wat je maar nodig hebt voor bij het reizen in Suriname. Zo vind je onder andere de bezienswaardigheden, de duur en de prijzen. Er is een onderscheid te vinden in groep tours en individuele tours. En uiteraard de keuze tussen een eendaagse of een meerdaagse tour, voor ieder wat wils dus. Deze vrijheid is we zo prettig bij het boeken van een grote reis.

Door ons grote aanbod zal iedereen een vakantie kunnen inplannen die aansluit bij de interesses van deze persoon. Alle tour operators die je hier ziet staan bieden alleen maar kwaliteit, professionaliteit en service. Hierdoor weet je dus zeker dat je in goede handen zal zijn. Neem zeker eens een kijkje hier op hun pagina’s om er achter te komen wat voor soort tours je allemaal kunt volgen in dit bijzondere land. Suriname is misschien wel hét mooiste land wat men maar kan bezoeken in Zuid Amerika. Hoe ga jij jouw vakantie in Suriname inplannen? Met behulp van bedrijven-lijst van SuriHub zal je de vakantie van je leven krijgen!

Tequila Party Doewet Marketing

Buzz marketing Suriname door #TequilaParty en #Doewet

Wie de afgelopen tijd het nieuws heeft gevolgd, heeft een spraakmakend bericht van de Surinaamse Luitenant-Kolonel Danielle Viera voorbij zien komen. In dit bericht kondigde Viera aan dat het vanwege het coronavirus niet de bedoeling is om naar een #TequilaParty te gaan van Danceclub Tequila. Zo sprak zij:

Nike Doehet Marketing

Nike Doehet Marketing

‘’ ..Ga naar die Tequila Party, ie kang go jerre! Je zult zien waar je je tijd door gaat brengen de volgende avond. Ga naar het feestje, we gaan jullie allemaal oppakken. Want jullie gaan niemands leven in gevaar brengen met jullie Tequila Party. Doe het.. nee: Doe het! Je wil zien wat er gaat gebeuren? Doe het!!..” aldus Veira.

Wat houdt #Doewet in?

Haar strenge aankondiging was voor menigeen nogal hilarisch. Viera sprak duidelijk de woorden: ‘’Doe het!‘’. Verschillende Surinamers hebben deze uitspraak in een creatief jasje gestoken en een pakkende hashtagverzonnen, #Doewet. Zelfs bekende Surinamers, zoals Jandino Asporaat  hebben #Doewet en #TequilaParty opgepakt. In dit bericht waarschuwt Judeska, het alter-ego van Jandino, Surinamers om thuis te blijven tijdens de coronacrisis en niet zomaar naar het feest te gaan. DJ Stiekz heeft zelfs een hit gemaakt van de toespraak van Viera met het nummer ‘Doe Het’. Daarnaast worden het t-shirts en Nike logo’s ontworpen met de uitspraak & met de hastags #Doewet of #Doehet.

#Doewet #Doehet in Suriname

#Doewet #Doehet in Suriname

Wat is buzz marketing?

Maar wat is deze manier van marketing nu precies? Men noemt deze marketingtechniek buzz marketing, oftewel “being noticed, stand out from the crowd” of mond-tot-mond reclame. Het is de bedoeling dat het woord zich spreidt en bij anderen zal worden opgepakt. De meeste vormen van buzz marketing zijn grappig of grof. Het moet iets zijn dat de mensen laat lachen. Zo wordt het product of de dienst steeds sneller bekend. Een voorbeeld is een video die viral gaat. Diegene die het filmpje ziet, laat dit aan vrienden zien. En zo gaat het uiteraard steeds verder. Voor je het weet is iedereen bekend met de inhoud van de video. Maar hetzelfde geldt uiteraard voor producten die men graag wil verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste iPhone of een onbekend kledinglabel die zich op de markt wil zetten.

Vijf fases van effectieve buzz marketing

Om een beter beeld te kunnen krijgen van de vele vormen van buzz marketing, zal ik een aantal fases op rij zetten. Deze fases laten in zijn algemeenheid zien hoe buzz marketing normaal in zijn werk gaat.

  1. Teaser

Tijdens de eerste fase is het product, de dienst of het merk nog niet bekend bij het publiek. Niet altijd wordt deze stap toegepast bij buzz marketing, omdat de stap simpelweg niet noodzakelijk is. Dit betekent niet dat het in sommige gevallen niet alsnog gunstig is. Zo zijn er bepaalde producten, zoals een nieuwe iPhone, waar mensen maanden van tevoren al over praten. Het product is dan nog niet eens op de markt, maar er zijn al wel bepaalde functies bekend gemaakt van het product.

Soms is het dus ook onnodig om deze vorm toe te passen. Een voorbeeld hiervan is bovengenoemde situatie omtrent de uitspraak van Viera. Het is niet alleen onmogelijk om deze uitspraak aan te kondigen, maar ook niet relevant voor de buzz marketing.

  • Vertrouwen

Tijdens deze fase creëert de maker van het product vertrouwensband met de consument. Zodra de consument een goed beeld krijgt van de producent, zal hij eerder geneigd zijn tevredenheid te verspreiden. Hierdoor start als het ware de mond-op-mond reclame.

Deze fase is vanzelfsprekend ook niet van toepassing op de #Tequilaparty, aangezien er geen stadium voorafgaand aan de bekendmaking zal optreden. Een bepaalde uitspraak die tot buzz marketing leidt, introduceert zichzelf wanneer het zich voordoet.

  • Openbaarmaking

Het is best lastig om een succesvolle ‘viral’ te maken. Maar er zijn genoeg manieren van buzz marketing om toe te passen. Als de juiste vorm maar wordt toegepast bij het juist product. Indien het om een ‘viral’ gaat zal er anders mee moeten worden omgegaan, dan wanneer het om een trui gaat die men graag wil verkopen.

  • Marketing

Als de ‘viral’, het product of de dienst eenmaal gaat lopen, kunnen andere platforms worden ingezet om de aandacht nog groter te maken. Indien de ‘viral’ bijvoorbeeld wordt gestart op Facebook, kunnen daarna YouTube, Instagram en Twitter worden ingezet om de verspreiding te optimaliseren. Met veel geluk delen mensen de inhoud op hun eigen pagina en rolt het balletje zo verder.

Je kunt natuurlijk ook mensen een bepaald product laten uitproberen, zodat het woord zich verspreidt. Een voorwaarde van het gratis uitproberen, is het verplicht schrijven van een review.

  • Controle

Het blijft natuurlijk wel belangrijk om de ‘viral’ of het product te verbeteren indien nodig. Dit gebeurt veelal nadat de marketing geanalyseerd wordt. In het geval van Viera is #Doewet, #Doehet en #Tequilaparty echter genoeg om op in te spelen.

 

Je Eigen Bedrijf runnen - ME-TIME erg Belangrijk

ME-TIME is een geheim ingrediënt in het runnen van je eigen bedrijf.

Me-time is een geheim ingrediënt in het runnen van je eigen bedrijf.

Zoals we wel al weten maar misschien nog niet willen erkennen is dat we in de maatschappij van nu onszelf als eens snel voorbijlopen! Vaak zijn we meer overspannen dan ontspannen… Als je dan nog eens je eigen bedrijf(je) hebt, voelt het aan alsof jouw werk nooit stopt. Je vindt het moeilijk om hier een balans, een evenwicht in te vinden. Maar wat als je nu wel eens kiest voor jezelf en eventjes die ME-TIME een plaats geeft in jouw overvolle bedrijfsagenda. En nee, me-time is niet je huis eens schoonmaken zodat je niet meer tussen rommel zit. Me-time is al jouw dagdagelijkse taken rond je bedrijf, je huishouden, je sociale verplichtingen en nog zoveel meer even compleet aan de kant te schuiven. Neem tijd voor jezelf in deze chaos! Het is belangrijk dat we in contact komen met onszelf en naar ons eigen lichaamssignalen leren luisteren. Door me-time in te lassen, sta je meer stil bij jezelf en merk je beter op wanneer het genoeg is geweest en wanneer je er weer over gaat omdat je toch nog die éné deadline wil halen voor je bedrijf! Leer luisteren naar jezelf en neem die ME-TIME nu! Gooi dat schuldgevoel maar overboord en kies voor jezelf, de volle 100%!

Maar hoe neem ik tijd voor mezelf?

Plan je me-time in! Zoek in je agenda een plaatsje voor jezelf tussen al je werk voor je bedrijf. Want diep vanbinnen weet je dat als je dit niet doet en het gewoon zegt dat dit er niet van komt. Dus wees consequent en reserveer nu een afspraak met jezelf. Stel het niet uit en pak je agenda en plan het in. We weten dat je er nood aan hebt anders lees je deze blog niet! Maak hier een routine van en laat het niet bij die éné keer. Doe het om de twee à drie weken of kies een vaste avond wanneer je even niet aan je bedrijf wilt denken. Dit hoeft niet een hele dag of een heel weekend te zijn, plan geregeld al eens een uurtje of twee in. Dit werkt beter dan één dag op de twee maand. Door één keer om de twee maand te sporten, ga je ook geen vorderingen zien!

Hot Stone Massage ME-TIME

Hot Stone Massage ME-TIME

En wat doe ik dan als me-time?

Beauty Salons in Suriname zijn de perfecte gelegenheid hiervoor zowel voor mannen als voor vrouwen. Even genieten van een scrubbeurt, een maskertje, een massage, een knipbeurt, een gezichtsverzorging met een ontspannend muziekje en een verwarmend kaarsje. Sommige Beauty Salons hebben ook een spa, neem je vriend of vriendin mee. Me-time hoeft niet altijd alleen te zijn, maar hou er rekening met dat je dit niet als sociale verplichting zit en nog altijd in de eerste plaats voor jezelf doet! Dankzij Beauty Salons is het gemakkelijk om jezelf even terug te trekken. Je hoeft aan niets te denken en niets te regelen, zij doen alles voor jou.

Heb ik hier eigenlijk wel voordelen aan?

Ja zeker! Zelfs een heleboel voordelen waar je verstelt van staat. Het motiveert je beter en verhoogt je productiviteit. Het houd je gezond en geeft een boost aan je immuunsysteem. Het zorgt voor een balans tussen lichaam en geest. Me-time zoals een massage, sauna en gezichtsbehandeling activeert het gaspedaal (parasympaticus) van je lichaam en je autonoom zenuwstelsel waardoor je lichaam in rust en herstel gaat. Het zorgt voor een gezonde huid, afvalstoffen in je lichaam voeren beter af, het verlicht je gewrichts- en spierpijn. Door geregeld me-time in te plannen verlaag je je stress en hoge bloeddruk. Het doet wonderen voor je gemoedsrust en je uiterlijk. Mensen in je omgeving zullen een verschil merken en jij gaat jezelf weer wat meer belangrijker vinden. Vaak als je in overdrive zit doordat je bedrijf zoveel tijd opslorpt, kamp je wel eens met slaapproblemen. Me-time zorgt ook voor een diepere slaap.

Me-time helpt jou wel degelijk een goede balans te vinden in het runnen van je eigen bedrijf doordat je beter naar jezelf leert luisteren. Je zal merken dat je zaken anders en meer open bekijkt waardoor je gemakkelijk nieuwe inzichten creëert. Zie de me-time NIET als oplossing om een bedrijf te runnen, maar echt als een keuze om ook jezelf op de eerste plaats te zetten.

Eigen Bedrijf Tips & Advies

Je Eigen Bedrijf Hebben ~ Tips & Advies

Hieronder vind je enkele links naar Beauty Salons in Suriname.

Denise’s Beauty Salon & Spa (DBspa)

Denise’s Beauty Salon & Spa is gespecialiseerd in de volgende beauty behandelingen: massages, manicure, pedicure, sauna, brazilian wax, gezichtsbehandeling, henna brows en permanente make-up.

Sheiky’s Beauty Salon and Ches & Chef fashion

Sheiky’s Beauty Salon focust zich op de behandelingen van voeten, handen en nagels. Ze bieden ook lichaamsverzorging en kappersopleidingen aan.

Chantal’s Beauty Salon

Chantal’s Beauty Salon biedt nagelbehandelingen en huidverzorging aan. Je kan er ook terecht in hun spa.

Pinky Beauty Salon

Pinky Beauty Pinky Salon verzorgt je haren en makeup. Voor massages kan je hier ook terecht.

 

Kijk op deze link voor meer Beauty Salons in Suriname.

Corona Virus in Suriname

Enkele tips om Coronavirus in Suriname te vermijden

Weet jij hoe je jezelf kunt beschermen tegen Coronavirus? Bent u op zoek naar strategieën om een ​​epidemie in Suriname te voorkomen? Met het uitbreken van het Coronavirus wil iedereen weten hoe we ons kunnen beschermen tegen deze wijdverbreide epidemie. Er zijn veel methoden, strategieën en tips op sociale media. Maar de vraag houdt nog steeds de gedachten van de mensen vast. Helaas werken deze tips niet veel. Er zijn suggesties van mensen om uw immuniteit tegen Coronavirus te versterken. Mensen vertellen je verschillende dingen over vitamine C-injectie tot goed seksgedrag om van deze ziekte af te komen. Ondanks al deze suggesties is er maar één ding om u de significante effecten te geven, en u kunt het risico op Coronavirus vermijden door uw handen te wassen en het gezicht niet aan te raken.

Coronavirus en Suriname

In Suriname hebben ambtenaren enkele wijzigingen aangebracht in de toelatingseisen. Vanwege de uitbraak van het Coronavirus kunnen passagiers die uit China komen uit voorzorg 14 dagen in quarantaine worden gehouden.
De Surinaamse gezondheidsdiensten zijn alert en er zijn door de overheid noodzakelijke voorzorgsmaatregelen genomen. U kunt anderen helpen het Coronavirus in Suriname te vermijden.

Je moet de gemeenschap helpen om ze te beschermen. Het zou helpen als je anderen en jezelf motiveert om maatregelen te nemen om de ziekte te voorkomen. U kunt het risico in hoge mate verminderen als u zich aanpast aan een bepaald iets en een bepaalde levensstijl om deze epidemie te bestrijden. Als u voorzichtig bent, kunt u het risico op ziek worden voorkomen.

Je handen goed wassen

Als u uzelf en uw gezin wilt beschermen tegen Coronavirus, moet u handen wassen een essentieel onderdeel van uw leven maken. Het schoonmaken van je zij is noodzakelijk om ook gezond te blijven in het routine leven. Maar het kan de verspreiding van infectieziekten zoals Coronavirus verminderen. Het zou helpen als je je hand wast, vooral in de volgende omstandigheden:

• Voor en na het koken van het voedsel
• Als iemand thuis ziek is met veel braken en diarree
• Behandeling van een wond
• Wanneer u uw neus snuit na hoesten en niezen
• Als u luiers verschoont
• Bij gebruik van het toilet

Handen Wassen preventie CoronaVirus

Handen Wassen preventie CoronaVirus

Hand desinfecterend middel gebruiken

Als u zeep en water gebruikt om uw handen te wassen, is dit misschien de beste optie om de groei van infectieziekten te voorkomen. Maar als het niet beschikbaar is in uw huis of als u geen water en zeep kunt gebruiken, moet u een hand desinfecterend middel gebruiken. Er zijn ongetwijfeld enkele voordelen van het gebruik van handdesinfecterende middelen. Maar je moet weten:

• Je mag niet verwachten dat het alle ziektekiemen zal verwijderen.
• Ze zijn niet geschikt voor natte en handen die vettig zijn.
• Hand desinfecterende middelen verwijderen mogelijk geen pesticiden en metalen deeltjes.

DIY Hand desinfecterend middel

DIY Hand desinfecterend middel

Vermijd veel sociaal contact

Als u afstand neemt van sociale activiteiten en niet in contact komt met mensen, kunt u het risico op ziek worden aanzienlijk verminderen. Met dit eenvoudige idee kunt u anderen ook motiveren om lichaamscontacten met andere mensen te verminderen, waaronder:

• Anderen knuffelen
• Kussen
• Warme ademhaling in je nek
• Seks met vreemden

Houd al deze voorzorgsmaatregelen in het oog en u kunt oefenen op sociale afstand. Kom niet te dicht bij anderen, vooral niet tijdens de ochtendcommunicatie. Ga niet voor het kussen van een aardige kennis, en gewoon een koele vuistbult zal het doen. Vermijd knuffelen en vervang het door luchtpompen. Adem niet in wanneer u in de trein zit.
Dit zijn kleine dingen die u kunt doen om de effecten van Coronavirus te minimaliseren. Je kunt het minder verspreiden en het veranderen in een ziekte die je gemakkelijk aankan.

Tips voor werkplekken en scholen

In sociale voorzieningen en op drukke plaatsen verspreidt deze infectieziekte zich snel. Dit is het kenmerk van bijna alle infectieziekten. Het is duidelijk dat er op werkplekken en scholen veel mensen en kinderen zijn. Op deze plaatsen wordt u gedwongen met uw medemensen en collega’s in kleine, begrensde zweterige kamers te wonen.
In andere landen worden  de scholen gesloten, maar deze voorzieningen kunnen niet lang gesloten zijn. Als er een aanzienlijk risico is, zal dit zeker ook in Suriname gebeuren en dan moeten uw kinderen voor een bepaalde tijd thuis blijven. Het is aangeraden om uw kinderen nu al erg op de hoogte te stellen dat op school en thuis de kinderen te motiveren om hun handen goed te wassen.

Hetzelfde geldt voor werkplekken. U kunt vanuit huis gaan werken. Als je eigen baas bent met een realistische en creatieve geest, moet je het idee van thuiswerken gebruiken. Het zou helpen als u ziekteverlof verleent aan mensen met de risicofactor en symptomen. U mag bedrijfsactiviteiten uitvoeren terwijl het personeel thuis werkt. U kunt op afstand vergaderen en ernaar streven de mensen in open ruimtes te houden. Forceer ze alsjeblieft niet in een kamer, zonder goede ventilatie.

Preventie van huishoudens

Volgens sommige bronnen zijn er aanwijzingen dat contact met het huishouden een manier is om het Coronavirus te verspreiden. Het is een feit dat je niet weg kunt komen met je familie, vrienden en geliefden. Maar je kunt geen maatregelen nemen om je contacten met je familie en rare huisgenoten te beperken. Wanneer iemand in uw huis deze ziekten heeft, moet u het slachtoffer isoleren van de rest van uw gezin. Op deze manier kunt u de verspreiding van de epidemie beperken.

Als u voor uw familielid zorgt, neem dan de nodige voorzorgsmaatregelen, u moet de plaats regelmatig afvegen, laat uw kinderen hun handen niet op uw mond leggen en vermijd andere soorten lichaamscontacten.

Probeer het risico te verminderen

Het is het beste als u niet in paniek raakt, maar let op de laatste updates over Coronavirus. U kunt enkele cruciale stappen nemen om het risico te vermijden. U moet een redelijke, duidelijke strategie opstellen om anderen in uw gemeenschap te helpen. Het zou helpen als u van tevoren probeert de last voor zorgverleners te verminderen.

Houd er rekening mee dat andere mensen niet verantwoordelijk zijn voor deze ziekte, dus geef anderen niet de schuld. Er is geen behandeling of magische capsule om virussen zoals Coronavirus te genezen, maar enkele noodzakelijke maatregelen kunnen u helpen de intensiteit ervan te verminderen. Verberg de ziekte niet als er een infarct is.

Maar het belangrijkste punt is:

De uitbraak van Coronavirus heeft enorme gevolgen. U kunt proberen deze epidemie te voorkomen door een verandering in uw levensstijl. In Suriname zijn er geen berichten over Coronavirus, maar er is angst onder de massa. U kunt enkele haalbare maatregelen nemen om deze epidemie te voorkomen. Op deze manier kunt u de intensiteit van het Coronavirus in Suriname elimineren.

Valentijnsdag in Suriname

Valentijnsdag wordt ieder jaar op 14 februari gevierd. Valentijnsdag is een mooie dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, uit eten of kaarten.  Vier de liefde en laat jouw Valentijn weten waarom hij of zij de liefste is. Met deze Valentijnsdag ideeën schiet jij altijd raak!

Nog maar heel even en Valentijnsdag 2020 staat voor de deur. Hoe ga jij deze dag doorbrengen met je geliefde?

Restaurant Casa Ole Valentijns Menu

Adres: Ceres straat 31, Paramaribo
Reserveer: ☎️ +597 455-009

 

Kirpalani’s NV Store Valentine Bears & Gifts

Adres: Domineestraat 52-56, Paramaribo
Reserveer: ☎️ +597 471-400

Valentijns beertje vanaf SRD 30-

 

GLOW Beauty Salon Valentijns kortingen

Adres: Hermitage mall unit 106, Paramaribo
Reserveer: ☎️ +597 479-620

 

Istanbul Coffee & Dining Valentijnsmenu

Adres: Wilhelminastraat #25, Paramaribo
Reserveer: ☎️ +597 425498

 

The Coffee Box Valentijns Menu

Adres: Lallarookhweg 22, Paramaribo
Reserveer: ☎️ +597 8689203 / +597 498949

 

Restaurant Passie, Food & Wines Valentijns Menu

Adres: Kolonistenweg 39, Paramaribo
Reserveer: ☎️ +597 430-670

 

Restaurant Hook & Catch Valentijns menu

Adres: Verlengde hogestraat 48, Paramaribo
Reserveer: ☎️ +597 521-75

Welke voordelen heeft een blog voor je bedrijf?

Welke voordelen heeft een blog voor je bedrijf?

Als je een eigen bedrijf hebt weet je dat er online genoeg kansen liggen om meer naamsbekendheid te creëren en om je klantenkring uit te breiden. Toch klinkt dit voor vele gemakkelijker gezegd dan gedaan. Misschien zijn er meerdere bedrijven in Suriname waar je mee moet concurreren en weet je niet helemaal hoe je de marketing voor je bedrijf moet aanpakken. In dit artikel hebben we een aantal bruikbare tips verzameld die te maken hebben met het opzetten van een blog. Een blog is namelijk een perfect middel om online goed te scoren.

Een blog houdt een website relevant
Op het internet zijn er meer dan 181 miljoen actieve websites. Dat zijn er waarschijnlijk meer dan gedacht. De kans is dus best groot dat je concurrentie hebt van andere bedrijven in Suriname. Als we kijken naar de online marketing van bedrijven is een belangrijk punt het hoog eindigen in Google. Daar later meer over.

Een ander belangrijk punt is om de content op je website up to date te houden. Een bezoeker die op je website verouderde informatie ziet, zal sneller geneigd zijn om zijn zoektocht naar een ander bedrijf voort te zetten. We snappen dat het best lastig kan zijn om alles op je website te updaten als je niet zo heel veel verstand hebt van websites bouwen. Toch is er een zeer eenvoudige oplossing en dat is een blog.

Een blog kun je gemakkelijk bijhouden en het zorgt ervoor dat bezoekers de meest recente informatie als eerst zien. Niet alleen de bezoekers vinden een site met recente informatie prettig, ook helpt het om een betere plaats te krijgen binnen Google.

Een betere plek in Google door een blog
De marketing van bedrijven in Suriname kan soms een lastig iets zijn. Toch is het belangrijk om er wat aandacht aan te besteden. Is bijvoorbeeld je website SEO optimaal? Een SEO site zorgt ervoor dat de site hoog in de zoekresultaten van Google of een andere zoekmachine komt. Dat is natuurlijk wat alle ondernemers willen want wanneer een potentiële klant op een zoekwoord zoekt wat bij hun bedrijf past, willen ze natuurlijk het eerste resultaat zijn wat in beeld komt.

Het algoritme van Google is vrij mysterieus. Niemand weet precies hoe het werkt. Toch zijn er een aantal zaken waarvan we zeker weten dat ze invloed hebben op de ranking binnen Google. Keywords in misschien wel de belangrijkste.

Keywords en een blog
Als je je een beetje in SEO hebt verdiept, weet je dat mensen op Google zoeken met keywords. Dit zijn steekwoorden die een bepaald onderwerp voorstellen. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf in Suriname dat taarten bakt? Dan zullen de mensen die naar je op zoek zijn via Google vaak zoeken op woorden als ‘taart, taarten, bakker, Suriname, vers, e.d.’. Om zo goed mogelijk te scoren binnen Google is het zaak om deze woorden goed in je site te verwerken.

Keywords in een website verwerken kan lastig zijn, maar een blog kan daarbij helpen. Per blogpost kun je namelijk een aantal keywords selecteren waar je je op gaat focussen binnen de tekst. Op die manier maak je een pagina die hoog in de ranking van Google komt. Groot kans dus dat je toekomstige blogposts goed opgepikt worden door Google.

Een belangrijke tip die we je nog mee willen geven is om linkjes te verwerken in je tekst. Linkjes naar andere artikelen of pagina’s op je website. Als mensen namelijk via een zoekmachine op een van je blogposts uit komt, is de kans groot dat ze alleen die pagina gaan lezen. Verwerkt in je tekst dus linkjes die de aandacht trekken en een lezer verleiden om op te klikken. Zo houdt je bezoekers langer op je blog en website en is de kans groter dat ze een product bij je kopen of een dienst afnemen.

Voor welke bedrijven is een blog geschikt?
Deze vraag krijgen we best vaak. Wanneer deze vraag bij je op komt hebben we vooral een tip en dat is om het gewoon te proberen. Verwacht niet dat je na het opzetten van een blog meteen honderden bezoekers meer hebt en je werk verdubbelt, maar over een periode van een aantal maanden kan het best zijn dat je al wat verschil merkt.

Blogs zijn dus voor veel verschillende bedrijven geschikt. Vooral bedrijven die zich ergens in specialiseren of wat misschien lastig voor de gewone mens te begrijpen is, scoren goed met een blog. Op een blog kunnen ze namelijk meer vertellen over hun werk om het zo duidelijker te maken voor de bezoekers. De vragen die dan behandeld worden is een blog, zijn vaak ook vragen die binnen Google voorbij komen.

Meer dan een blog
Zoals je hebt kunnen lezen is een blog de ideale manier om je website een booste te geven. Naast een blog zijn er nog meer eenvoudige zaken die je kunt regelen om de marketing voor je bedrijf goed op de rails te krijgen. Bekijk bijvoorbeeld eens ons artikel over het nut van een goede website of lees meer over hoe je van een side hustle een echt bedrijf maakt

Gow2 win auto actie Suriname

GOw2 winnaar aankondiging

GOw2 Tank 2 Win Actie tot 8 oktober – de winnaar aankondiging…

Autorijdend Suriname is op dit moment vooral met een ding bezig en dat is de Tank 2 Win actie van GOw2. De afgelopen 3 maanden kregen klanten van GOw2 bij elke tankbeurt een lot waarmee ze kans maken op schitterende prijzen. De actie loopt nog tot 8 oktober en 11 oktober worden de winnaars willekeurig gekozen. Mocht je auto, motor of brommer dus nog een tankbeurt nodig hebben, doe het dan voor 8 oktober want wie weet win jij een fantastische prijs!

Hoe werkt de Tank 2 Win actie?
Meedoen met de actie van GOw2 is heel simpel. Het enige wat je moet hebben om kans te maken is een of meerdere loten. Bij elke tankbeurt van 50 SRD of meer krijg je een lot wat je kunt invullen. Het lot lever je vervolgens in bij een van de inleverpunten in de shops van GOw2. Meer hoef je niet te doen. Natuurlijk is het wel zo dat des te vaker je tankt, des te meer kans je maakt. Er is namelijk niet een maximum aantal loten dat je per persoon mag inzetten.

Ook wanneer je bromfiets benzine nodig heeft krijg je een lot. Omdat 50 SRD nogal veel is voor een kleine tank in een bromfiets, krijg je als brommer rijder elke vrijdag van 17:00 tot 20:00 al een lot bij 15 SRD. Echt een aanrader dus om je win-kans te vergroten.

De actie van Tank 2 Win actie van GOw2 is ondertussen flink bekend geworden in Suriname. Iedereen hoopt dan ook dat ze een van de winnaars zijn. GOw2 heeft veel aandacht besteed aan de marketing rond de actie. Dit hebben ze gedaan op hun eigen website en social media, maar er is ook gebruik gemaakt van billboards door het land die de actie promoten. Meer over de partijen die hieraan hebben meegewerkt lees je verderop in deze blog.

Wat winnen de winnaars van de Tank 2 Win actie?
Bij een grote actie als dit horen natuurlijk ook grote prijzen. De hoofdprijs van de actie is een gloednieuwe Honda CRV. Ook de tweede prijs is een auto, namelijk een Honda Fit. De derde prijs van de Tank 2 Win actie is een Honda motorfiets. De drie winnaars van deze prijzen krijgen zelfs nog een extraatje bij hun prijs. De winnaars mogen namelijk een jaar lang gratis tanken bij GOw2. Zo kunnen ze optimaal genieten van hun nieuwe auto of motor.

Meedoen aan de Tank 2 Win kan nog tot en met 8 oktober. Dat is dus nog ruim de tijd om nog even langs een tankstation te gaan. Meedoen is helemaal gratis en je mag zo vaak meedoen als je wil, het enige wat je moet doen is de tank van je auto of motor vullen voor meer dan 50 SRD. De winnaars van de actie worden op 11 oktober getrokken.

De billboards van de Tank 2 Win actie van De Gama Construction
Naast de marketing van GOw2 zelf, wilde GOw2 het bereik van de actie vergroten met een aantal billboards in Suriname. Voor deze klus hebben ze De Gama Construction uit Paramaribo ingeschakeld. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van staalconstructies zoals loodsen, huizen, maar ook zeker billboards. Op diverse plekken in het land hebben ze op diverse binnen en buiten locaties reclame kunnen plaatsen door hun constructies. Naast het plaatsen van de constructie kunnen zij ook zorgen voor het onderhoud, maar ook het ontwerpproces van een billboard kan De Gama Construction verzorgen.

Als je meer wil lezen over dit project van De Gama Construction, dan kun je het er meer over lezen op de blog van De Gama Construction. Je kunt deze vinden op hun website.

De samenwerking met RS Signs & Print
Voor de Tank 2 Win actie van GOw2 is De Gama Construction een samenwerking aangegaan met RS Signs & Print. Dit is een drukkerij in Suriname die alle billboards beplakt heeft met de groot print banners. Door het combineren van het specialisme van deze verschillende bedrijven is er voor GOw2 een groter bereik gecreëerd op een zeer doeltreffende manier.

Mocht je graag meer informatie willen over de Tank 2 Win actie of wil je weten waar de locaties van GOw2 zich bevinden in Suriname. Zoek dan in onze bedrijvengids naar GOw2. Daar vind je een handig overzicht van alle tankstations. Zo kun je nog snel voor 8 oktober een lot scoren en wie weet ben jij binnenkort een van de winnaars van de Tank 2 Win actie.

Lettertype Marketing in Suriname

Hoe belangrijk is een fonts (Lettertypes) voor bedrijven?

Wanneer je bezig bent met reclame-uitingen voor je bedrijf, teksten, het ontwikkelen van websites of het posten op social media, ben je waarschijnlijk vooral gefocust op de content. Dat is natuurlijk volkomen logisch want dat is het meest belangrijke van je uiting. Toch zijn er een aantal andere zaken die invloed kunnen hebben op het succes van deze berichten. Het is uiteraard belangrijk dat zo veel mensen je blogpost, bericht op social media of website zien. Dit is iets waar mensen op het gebied van marketing continu mee bezig zijn, ook in Suriname. Vanuit de marketing zijn er een aantal interessante dingen te leren over hoe je het beste een boodschap overbrengt naar een publiek. In deze blog kijken we naar het gebruik van lettertypes. Misschien schenk je weinig aandacht aan het kiezen van een lettertype, maar vandaag leren we je waarom het echt belangrijk is.

[...]

read more

Zaal huren of doe je het toch maar thuis?

Huur je voor je feest een zaal of doe je het toch maar thuis?

Het geven van een feestje is altijd leuk. Om wat voor gelegenheid het ook gaat, het is altijd fijn om samen met vrienden en familie te zijn. Of het nu gaat om een groot feest of een klein feest, de locatie is altijd belangrijk. Het ene feestje kun je gemakkelijk thuis organiseren terwijl een wat groter feest juist handiger is om in een grote zaal te organiseren. Vandaag kijken we in deze blog wat de beste opties zijn voor de locatie van je feest.

Kies voor gemak en huur een zaal
Een tip die we iedereen vaak geven is om voor gemak te kiezen. Natuurlijk is een feestje in je eigen huis leuk, maar het zorgt ook voor een hoop stress. Je moet namelijk een hoop dingen verzorgen en na het feestje mag je zelf de rommel ook weer opruimen. De meest makkelijke oplossing daarvoor is om voor je feestje een zaal te huren. Die hoeft natuurlijk niet meteen een grote feestzaal te zijn want in Suriname heb je genoeg keuze uit grote, maar ook kleine zalen. Voor elk feestje is er dus een geschikte plek.

Het grote voordeel aan het huren van een zaal is het gemak. Je hoeft na het feestje niet schoon te maken, maar ook voor het feestje begint, neemt het al een hoop stress weg. Bij een feestje thuis moet je toch vaak wat meubels aan de kant zetten om iedereen een plekje te kunnen geven in huis. Bij het huren van een zaal hoeft dat niet. Daar staat alles al voor je klaar waardoor je meteen kunt gaan feesten.

Bij elk feestje hoort natuurlijk lekker eten, zeker in Suriname. Je kunt zelf hapjes maken voor je feestje, maar je kunt dit vaak ook laten doen door de locatie waar je een zaal huurt. Vaak kun je bij een zaal ook personeel huren die rond gaat met de hapjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iedereen wel voldoende eet. Uiteraard gaat het personeel ook rond voor het drinken. Het fijne aan het huren van een zaal is dat zij alles in huis hebben. Bij een feestje in je eigen huis moet je toch verschillende soorten drinken inslaan in de hoop dat het ook daadwerkelijk gedronken wordt. In eerste instantie kan de catering naast de huur van een zaal wat duur klinken, maar je zit na het feest in ieder geval niet met drinken wat je zelf niet lust.

Het huren van een zaal kost geld en we snappen dat het een aantal mensen kan afschrikken om te kiezen voor het huren van een zaal. Toch hoeft het huren van een zaal in Suriname niet duur te zijn. Onderaan deze blog vind je een aantal tips voor een goedkope feestlocatie. Een andere tip die we je graag mee willen geven is om ver van te voren te reserveren. Een feestzaal kan op een bepaalde datum al volgeboekt zijn. Het is dus altijd slim om eerst op zoek te gaan naar een locatie voor je feest voor je andere dingen gaat regelen.

Een feestje in je eigen huis
Het huren van een zaal zorgt voor een heel relaxed feestje, maar een feest in je eigen huis is net zo leuk. Ten opzichte van een feest in een zaal, geeft een feest in je eigen huis toch net wat meer dat persoonlijke gevoel. Het is ook vaak wat goedkoper wat voor veel mensen de doorslag geeft.

Bij een feest in je eigen huis ben je niet aan regels gebonden en kun je doen en laten wat je zelf wilt. Uiteraard moet je wel een beetje op de buren letten als het gaat om geluid, maar nodig anders de buren ook uit, dan is dat ook meteen opgelost. Bij een feest in je eigen huis ben je zelf de baas en kun je een feest geven wat perfect bij je past. Bepaal zelf wat er gegeten en gedronken wordt en geeft zelf aan wanneer het feest is afgelopen.

Als je een feest in je eigen huis geeft kan de ruimte die je hebt soms lastig zijn. Als je niet al te groot woont en toch een groot feest wil geven, is het vaak een beetje passen en meten met de meubels om iedereen binnen te krijgen. Vaak heb je ook extra meubels zoals stoelen en tafels nodig om iedereen een zitplaats te kunnen geven. Het houden van een feest in je eigen huis is vaak wat persoonlijker dan in een zaal, maar het zorgt er wel voor dat je wat meer moet regelen. Als je hier geen probleem mee hebt, is er niks aan de hand, maar voor mensen die graag voor gemak gaan is het toch slim om te overwegen om een feestlocatie te huren.

Een zaal huren in Suriname
Je hebt dus al kunnen lezen dat er voor- en nadelen aan het huren van een zaal zitten in Suriname. Iets wat we vaak horen is dat de prijs wat hoger ligt bij het huren van een zaal. Dat is zeker waar, maar duur hoeft het absoluut niet te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Flex Party Hall. Zij bieden een mooie zaal voor maximaal 350 gasten waarbij veel extra’s bij de prijs zitten inbegrepen. Denk daarbij aan tafels en stoelen, een podium, disco verlichting en het gebruik van een kleedkamer. Deze locatie bevindt zich achter de Coppename Markt en bied gratis parkeergelegenheid.

Een andere tip die we jullie willen geven is Lolo Koekroe in Paramaribo. Zij bieden twee wat kleinere zalen wat juist kan zorgen voor een gezelliger feestje. De grootste zaal kan namelijk tot 150 mensen huisvesten. Lolo Koekroe is ook gespecialiseerd in catering waardoor je hier ook terecht kunt voor de lekkerste hapjes voor je feestje.

 

Meer lezen op onze blog over: Catering in Suriname

Drukkerij bedrijf in Suriname

Klanten overtuigen met kleur

Uw klanten overtuigen met kleur

U staat er misschien niet altijd even goed bij stil, maar kleur is zeer belangrijk bij het ontwerpen van promotiemateriaal zoals posters, flyers, visitekaartjes en zelfs uw website. Kleur zorgt er niet alleen voor dat alle reclame-uitingen er duidelijk leesbaar uit zien, maar dragen ook bij aan de uitstraling van uw bedrijf. Bij alles wat u dus naar buiten brengt, is het zeker de moeite waard om wat extra aandacht te besteden aan het uitkiezen van de juiste kleuren. Wij geven u alvast een aantal bruikbare tips waar u zeker rekening mee moet houden.

Kleur zorgt voor herkenbaarheid
Er zijn een aantal bedrijven in Suriname waarvan u meteen weet welke kleuren ze gebruiken in hun logo of in hun reclame-uitingen. McDonalds en Coca Cola gebruikt veel rood. Bedrijven als Facebook en Dell gebruiken blauw. Voor veel mensen horen deze kleuren bij deze merken en is het dus een stuk herkenbaarheid. Voor bedrijven is dat handig want door het gebruik van een bepaald kleur op een poster, weten potentiële klanten meteen met welk merk ze te maken hebben.

Om klanten aan uw bedrijf te binden is het dus belangrijk om een duidelijke huisstijl te hebben. In een huisstijl beschrijft u welke kleuren, maar ook welke lettertypes er gebruikt worden in de communicatie van uw bedrijf. Door dit constant te gebruiken creëert u een stuk herkenbaarheid voor klanten. Dit zorgt voor meer vertrouwen en een sterkere band tussen bedrijf en klant. Uiteraard bent u altijd vrij om andere kleuren te gebruiken naast de huisstijl.

Kleur roept emotie op
Kleur zorgt dus voor herkenbaarheid, maar de volgende vraag is dan welke kleur u precies moet gebruiken. Verschillende kleuren roepen verschillende emoties op bij mensen. Wanneer u in een reclame-uiting op bijvoorbeeld een poster of billboard iets vrolijks wilt uitstralen, moet u niet gebruik maken van zwart of andere donkere kleuren. Kleur hangt dus echt af van wat u wilt uitstralen en wie de doelgroep is.

Blauw is een kleur die vaak wordt gebruikt op posters en reclameborden. Blauw is namelijk een kleur die bij veel mensen een vertrouwd gevoel geeft. Wanneer u mensen vraagt om een willekeurige kleur te kiezen, is blauw vaak het antwoord. Blauw wordt ook veel gebruikt op websites. Doordat de kleur kalm is om naar te kijken, blijven mensen langer op een website hangen. Websites met felle kleuren zoals geel en rood hebben dat effect op mensen een stuk minder.

Toch heeft de kleur rood ook een voordeel. Rood wordt namelijk vooral gebruikt om de aandacht te trekken. Rood is misschien niet de favoriete kleur van iedereen, maar we kunnen u garanderen dat iedereen kijkt naar een flyer waar rood in zit. Dit is namelijk een puur psychologische reactie. Rood roept de emotie op dat het belangrijk is. Vandaar dat rood altijd slim is om te verwerken in promotiemateriaal wat mensen snel moeten lezen of waar snel de aandacht naartoe getrokken moet worden.

Kleur roept dus vaak onbewust een bepaalde reactie op bij mensen. Als bedrijf kunt u daar op inspelen. Kleur kunt u niet alleen gebruiken om de aandacht naar een poster te trekken, maar ook om een gevoel rond uw bedrijf te creëren. Kleuren als geel en groen zorgen er voor dat u optimistisch, vriendelijk en warm overkomt naar klanten toe. Zwart zorgt er dan weer voor dat er een professioneel en autoritair gevoel opkomt bij mensen. Bedenk dus goed welk gevoel u wilt oproepen en bij welke doelgroep.

ProPrint Drukkerij in Suriname

ProPrint Drukkerij in Suriname

Kleuren zorgen voor duidelijkheid
Met kleur kunt u er voor zorgen dat het duidelijk over komt wat u wilt uitten. Vaak verschilt het ook per uiting welke kleurcombinaties u het beste kunt gebruiken. Bij een poster bijvoorbeeld is het belangrijk dat alles goed leesbaar is en de lezer in een oogopslag de boodschap ziet. Een duidelijke kleur letters op een achtergrond die deze letters benadrukt is dan belangrijk. We zien dat er vaak fouten worden gemaakt op dit vlak. Een poster kan er op de computer prima leesbaar uit zien, maar wanneer de poster uit de drukkerij komt kan het nog best tegen vallen. Gelukkig testen de meeste Drukkerijen in Suriname van te voren dus of de poster niet alleen op beeldschermformaat werkt, maar ook op groter formaat.

Kleuren kunt u ook gebruiken om een klant aan te zetten tot het doen van een actie. Kleur kan er namelijk voor zorgen dat een deel van een flyer of website er uit springt en juist de aandacht van de lezer trekt. Websites hebben vaak menuknoppen in een andere kleur zodat bezoekers verleid worden om verder te klikken. Ook op flyers en posters kan dit toegepast worden. De website van uw bedrijf in een gekleurd kader zetten kan er voor zorgen dat bezoekers sneller geneigd zijn om uw website op te zoeken.

 

Lees meer op onze SURIHUB Blog: Billboard Banner Printen

Side_Husle in Suriname - Entrepeneur

Van side hustle tot eigen bedrijf

Van side hustler tot eigen bedrijf

Iedereen kan wel een extra zakcentje gebruiken. De een doet het om een lening sneller af te kunnen betalen, dan ander doet het om leuke dingen van te doen. Wanneer u bijklust naast een gewone baan of studie, heet dat een side hustle. Een side hustle is vaak ontstaan als hobby. Iemand die graag kookt, zal als side hustle kunnen koken voor anderen en daardoor wat extra geld verdienen, maar denk bijvoorbeeld ook aan schoonmaken of klussen in en rond het huis.

In Suriname zijn veel side hustlers te vinden, klinkt een beetje negatief of goedkoop, maar zo zou je het niet moeten zien. Want als je het goed om je heen kijkt… iedereen kent wel iemand die kan helpen met een van de bovengenoemde klussen tegen een kleine vergoeding. Vaak zien we dat een hobby vrij snel uitgroeit tot een side hustle, maar niet iedereen durft de volgende stap te zetten. Wanneer u merkt dat er steeds meer tijd gaat zitten in uw side hustle, kunt u overwegen om een eigen bedrijf te starten. Voor veel mensen in Suriname is dit een grote drempel, maar met de juiste voorbereiding kunt u van uw side hustle een eigen bedrijf maken. Wij geven u alvast wat bruikbare tips waar u op moet letten.

extra geld verdienen in Suriname

Extra geld verdienen met Kennis en Passie

Een side hustle met kennis en passie
Vaak is een side hustle begonnen als hobby. Een side hustle is dus vaak echt iets wat mensen leuk vinden om te doen en hebben in de loop van de jaren echt een passie voor hun werk ontwikkeld en een hoop kennis. Dit is natuurlijk heel belangrijk want wanneer iemand echt gedreven en gemotiveerd is, gaan toekomstige klanten dit ook zeker waarderen.

Wat u dus als side hustle doet maakt niet heel veel uit, als er maar genoeg klanten voor zijn. Wanneer mensen aan Suriname denken, denken ze vaak aan de heerlijke keuken. Het maken van gerechten maar bijvoorbeeld ook taarten voor feesten kan dus snel uitgroeien van side hustle tot eigen bedrijf. Kijk dus goed of er markt is voor wat u doet.

Wanneer u een wat minder bekende side hustle heeft zoals het maken van borduurwerkjes, kan dat ook juist in uw voordeel werken. Wanneer u een uniek product aanbiedt van een goede kwaliteit, weten steeds meer kanten u te vinden. U kunt bijvoorbeeld promotie maken op Facebook en Instagram zodat steeds meer mensen van uw project af weten. Opvallen is dus zeer belangrijk.

Om op te vallen en de aandacht te trekken moet u er voor zorgen dat u goed te vinden bent via Google en social media. Alles gaat tegenwoordig online dus mensen zullen u eerder tegen komen op Facebook of Instagram in plaats van op een poster in de straat. Belangrijk is om consistent te posten op social media. Voorzie uw klanten vaak van leuke foto’s die interactie krijgen. Wanneer er namelijk op een foto wordt gereageerd op facebook of als ze een LIKE krijgen, wordt het bericht verspreid onder meer mensen en dus ook meer toekomstige klanten. Ook het hebben van een website is belangrijk. Google is vaak de plek waar mensen hun zoektocht starten naar een bepaald bedrijf. Het hebben van een website is een investering, maar u moet geld investeren om geld te kunnen maken.

Ga altijd voor kwaliteit
Wanneer u van een side hustle een eigen bedrijf gaat maken, is kwaliteit een van de belangrijkste punten. Zeker in het begin. Mond tot mond reclame is heel belangrijk dus zorg er voor dat uw eerste klanten positief over u spreken. Wanneer klanten ontevreden zijn over uw dienst, is de kans groot dat ze een slechte review achter laten en daar kunt u nog een tijdje last van hebben.

Ook kwaliteit op uw website, sociale media en promotiemateriaal is belangrijk. Zorgt dat alles is geschreven zonder spelfouten en dat het er goed uit ziet. Iets wat u publiceert moet echt de aandacht weten te trekken want in een wereld waar online alles steeds sneller en sneller moet, zijn mensen snel geneigd om langs uw foto’s te scrollen zonder ze te bekijken. Investeer dus echt in goede foto’s voor op social media en posters. In het begin is de investering voor een nieuwe camera of telefoon misschien iets te groot, maar u kunt misschien een camera lenen van iemand. Foto’s van natuur scoren altijd goed. Gelukkig heeft Suriname schitterende natuur dus trek er op uit voor een aantal mooie foto’s.

Wanneer stop ik met mijn baan?
Wanneer u merkt dat uw kleine klantenkring bij een side hustle steeds groter wordt, kan het tijd zijn om van uw hobby een echte baan te maken. Toch kan dit een lastige stap zijn omdat u dan meer tijd in uw hobby moet gaan steken en de baan bij uw huidige werkgever moet gaan opzeggen. Wanneer u dit kunt doen hangt af van een aantal factoren.

Het is natuurlijk belangrijk dat u genoeg kunt gaan verdienen aan uw nieuwe baan. U moet niet in de problemen komen doordat vaste lasten niet betaald kunnen worden. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat u wat spaargeld heeft waar u minstens 3 maanden mee vooruit kunt. Wanneer u een eigen bedrijf start, moet u er niet vanuit gaan dat u binnen 3 maanden al om komt van de opdrachten. Alles heeft tijd nodig. Ook is het belangrijk dat u nog steeds passie voor uw hobby heeft.

U begint dus klein en dat is zeker niet erg. Meteen veel werk op uw bord krijgen kan namelijk ook nadelig zijn. Naast het werk, kunt u zich in het begin goed richten op promotionele zaken en het verbeteren van uw kwaliteit. Post voldoende op uw social media kanalen en overweeg bijvoorbeeld om een betaalde promotie te plaatsen op Facebook. Op Facebook kan dat al voor elk budget. Wanneer u een specifieke doelgroep op Facebook wilt aanpreken, kunt u al voor 10 euro er voor zorgen dat uw Facebookpagina een kleine boost krijgt.

Welke prijs gaat u vragen?
Zeker in het begin kan het lastig zijn om de prijs van uw producten of dienst te bepalen. Vaak is het als side hustle wat eenvoudiger omdat het aanvoelt als een vriendendienst waar u een vergoeding krijgt. Wanneer u een eigen bedrijf heeft moeten er wel bedragen op een factuur komen te staan. Het beste wat u in het begin kunt doen, is Googlen wat concurrenten vragen. Zo heeft u meteen een overzicht van de verschillende prijzen, maar ook van de hoeveelheid concurrenten.

Vraag in het begin niet te veel. Na de eerste paar klanten kunt u beginnen met het verhogen van de prijs. Wanneer u in het begin meteen de hoofdprijs vraag, gaan klanten naar een ander bedrijf met ervaring. Het hebben van ervaring is belangrijk dus zeker in het begin zal een lagere prijs er voor zorgen dat u deze ervaring ook op kunt doen. Dit is ook een vorm van investeren.