Voor meer informatie +597 1234 5678

Support

Lekker Eten in Suriname

Paginaweergave: 211
Surinaamse Kip Sate

Lekker Eten in Suriname

Paginaweergave: 212

Surinaams eten, wat kunt u verwachten?
Het eten uit de Surinaamse keuken is enorm gevarieerd. Dit komt door de verscheidende invloeden die zich over tijd hebben gemend met deze keuken. Suriname heeft namelijk veel  verschillende etnische groepen die allen hun bedragen leveren aan deze keuken. U kunt invloeden verwachten van onder anderen Indische, Afrikaanse, Javaanse (Indonesië), Chinees, Nederlands, Portugees en Indiaanse keukens.

Wist u dat?

Suriname tot de jaren 70 van de vorige eeuw een Nederlandse kolonie was. Wij Nederlanders zijn nauw verweven met de Surinamers en hun kookkunsten zijn goed bekend binnen de Nederlandse cultuur. In de vorige eeuw kwamen Indonesische en Indische arbeiders namelijk naar Nederland om ons te helpen op onze plantages. Deze arbeiders hielpen ons niet alleen met werk, ze brachten ook hun cultuur met zich mee. Dit heeft Nederland verreikt. Nederland maakte kennis met de Surinaamse gewoontes en keuken. De werkers lieten ons kennis maken met hun lokale lekkernijen. Omdat niet alle producten te verkrijgen waren in Nederland moest men met sommige ingrediënten improviseren waardoor er een mix bestond tussen de Surinaamse keuken en de Nederlandse keuken. Deze kennis hebben deze werkers weer terug meegenomen naar Suriname waardoor de cyclus rond was. Wij leerden van hun en hun van ons. 

Wat is echt Surinaams eten?
Surinaams eten heeft velen takken. Maar de surinaamse keuken staat bekend om de volgende gerechten roti, nasi goreng, Javaanse Bami, pom, snesi Foroe, moksi meti en losi Foroe. De ingrediënten daar in tegen kunnen uiteenlopen. Elke familie heeft zijn familierecept om hun legendarische roti, nasi goreng enz. te maken.

Menig gerecht uit de Surinaamse keuken heeft ook velen overeenkomsten. In de Surinaamse keuken wordt bijvoorbeeld rijst voor enorm veel gerechten gebruikt. Maar ook kip is een favoriet in de Surinaamse keuken. Deze kan op verschillende manieren worden klaar gemaakt, heeft u wel eens gehoord van Chinese kip of de Indiase kip masala of pom? Het zijn allemaal stuk voor stuk aanrader!

De Surinaamse keuken zou niet compleet zijn zonder de ruime variatie aan groentes. In de Surinaamse keuken wordt gebruikt gemaakt van groenten zoals kousenband bonen, tayerblad, amsoi en aubergine. Van tijd tot tijd houden men in de Surinaamse keuken wel van een beetje pittigheid waardoor de gerechten worden verreikt met heerlijke pepers.  

Om deze pittigheid te verzachten wordt deze vermengd met fruit of kokosmelk zodat de smaakpupillen de mogelijkheid krijgen om de variatie aan kruiden en texturen tot zich te nemen. 

Heeft u ook een voorliefde voor Surinaams eten dan bent u hier aan het goede adres. Wij helpen u verder om de juiste plek te vinden om uw behoeften aan Surinaams eten te voldoen. Op onze bedrijfsgids vindt u allerlei bedrijven die geassocieerd worden met de Surinaamse keuken.

Hierbij een lijst met restaurants die gespecialiseerd zijn in Lekker Surinaams eten:

Vindt u Surinaams eten ook zo lekker? Wilt u graag leren hoe ook u zulke lekkere gerechten kunt maken?  

Dit zijn de plekken waar u lekker leert koken, een Surinaamse Kookcursus in Suriname. Leer de Surinaamse gerechten die afkomstig komen van de Javaanse, Creoolse of Hindoestaanse keuken. Uw eigen Surinaamse maaltijd bereiden en meer over de kruiden en ingredienten leren kennen, schrijf u dan in op een van de onderstaande websites:

post a comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial