Voor meer informatie +597 1234 5678

808 Bedrijven @ SuriHub

Van side hustle tot eigen bedrijf

Paginaweergave: 3370
Side_Husle in Suriname - Entrepeneur

Van side hustle tot eigen bedrijf

Paginaweergave: 3371

Van side hustler tot eigen bedrijf

Iedereen kan wel een extra zakcentje gebruiken. De een doet het om een lening sneller af te kunnen betalen, dan ander doet het om leuke dingen van te doen. Wanneer u bijklust naast een gewone baan of studie, heet dat een side hustle. Een side hustle is vaak ontstaan als hobby. Iemand die graag kookt, zal als side hustle kunnen koken voor anderen en daardoor wat extra geld verdienen, maar denk bijvoorbeeld ook aan schoonmaken of klussen in en rond het huis.

In Suriname zijn veel side hustlers te vinden, klinkt een beetje negatief of goedkoop, maar zo zou je het niet moeten zien. Want als je het goed om je heen kijkt… iedereen kent wel iemand die kan helpen met een van de bovengenoemde klussen tegen een kleine vergoeding. Vaak zien we dat een hobby vrij snel uitgroeit tot een side hustle, maar niet iedereen durft de volgende stap te zetten. Wanneer u merkt dat er steeds meer tijd gaat zitten in uw side hustle, kunt u overwegen om een eigen bedrijf te starten. Voor veel mensen in Suriname is dit een grote drempel, maar met de juiste voorbereiding kunt u van uw side hustle een eigen bedrijf maken. Wij geven u alvast wat bruikbare tips waar u op moet letten.

extra geld verdienen in Suriname

Extra geld verdienen met Kennis en Passie

Een side hustle met kennis en passie
Vaak is een side hustle begonnen als hobby. Een side hustle is dus vaak echt iets wat mensen leuk vinden om te doen en hebben in de loop van de jaren echt een passie voor hun werk ontwikkeld en een hoop kennis. Dit is natuurlijk heel belangrijk want wanneer iemand echt gedreven en gemotiveerd is, gaan toekomstige klanten dit ook zeker waarderen.

Wat u dus als side hustle doet maakt niet heel veel uit, als er maar genoeg klanten voor zijn. Wanneer mensen aan Suriname denken, denken ze vaak aan de heerlijke keuken. Het maken van gerechten maar bijvoorbeeld ook taarten voor feesten kan dus snel uitgroeien van side hustle tot eigen bedrijf. Kijk dus goed of er markt is voor wat u doet.

Wanneer u een wat minder bekende side hustle heeft zoals het maken van borduurwerkjes, kan dat ook juist in uw voordeel werken. Wanneer u een uniek product aanbiedt van een goede kwaliteit, weten steeds meer kanten u te vinden. U kunt bijvoorbeeld promotie maken op Facebook en Instagram zodat steeds meer mensen van uw project af weten. Opvallen is dus zeer belangrijk.

Om op te vallen en de aandacht te trekken moet u er voor zorgen dat u goed te vinden bent via Google en social media. Alles gaat tegenwoordig online dus mensen zullen u eerder tegen komen op Facebook of Instagram in plaats van op een poster in de straat. Belangrijk is om consistent te posten op social media. Voorzie uw klanten vaak van leuke foto’s die interactie krijgen. Wanneer er namelijk op een foto wordt gereageerd op facebook of als ze een LIKE krijgen, wordt het bericht verspreid onder meer mensen en dus ook meer toekomstige klanten. Ook het hebben van een website is belangrijk. Google is vaak de plek waar mensen hun zoektocht starten naar een bepaald bedrijf. Het hebben van een website is een investering, maar u moet geld investeren om geld te kunnen maken.

Ga altijd voor kwaliteit
Wanneer u van een side hustle een eigen bedrijf gaat maken, is kwaliteit een van de belangrijkste punten. Zeker in het begin. Mond tot mond reclame is heel belangrijk dus zorg er voor dat uw eerste klanten positief over u spreken. Wanneer klanten ontevreden zijn over uw dienst, is de kans groot dat ze een slechte review achter laten en daar kunt u nog een tijdje last van hebben.

Ook kwaliteit op uw website, sociale media en promotiemateriaal is belangrijk. Zorgt dat alles is geschreven zonder spelfouten en dat het er goed uit ziet. Iets wat u publiceert moet echt de aandacht weten te trekken want in een wereld waar online alles steeds sneller en sneller moet, zijn mensen snel geneigd om langs uw foto’s te scrollen zonder ze te bekijken. Investeer dus echt in goede foto’s voor op social media en posters. In het begin is de investering voor een nieuwe camera of telefoon misschien iets te groot, maar u kunt misschien een camera lenen van iemand. Foto’s van natuur scoren altijd goed. Gelukkig heeft Suriname schitterende natuur dus trek er op uit voor een aantal mooie foto’s.

Wanneer stop ik met mijn baan?
Wanneer u merkt dat uw kleine klantenkring bij een side hustle steeds groter wordt, kan het tijd zijn om van uw hobby een echte baan te maken. Toch kan dit een lastige stap zijn omdat u dan meer tijd in uw hobby moet gaan steken en de baan bij uw huidige werkgever moet gaan opzeggen. Wanneer u dit kunt doen hangt af van een aantal factoren.

Het is natuurlijk belangrijk dat u genoeg kunt gaan verdienen aan uw nieuwe baan. U moet niet in de problemen komen doordat vaste lasten niet betaald kunnen worden. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat u wat spaargeld heeft waar u minstens 3 maanden mee vooruit kunt. Wanneer u een eigen bedrijf start, moet u er niet vanuit gaan dat u binnen 3 maanden al om komt van de opdrachten. Alles heeft tijd nodig. Ook is het belangrijk dat u nog steeds passie voor uw hobby heeft.

U begint dus klein en dat is zeker niet erg. Meteen veel werk op uw bord krijgen kan namelijk ook nadelig zijn. Naast het werk, kunt u zich in het begin goed richten op promotionele zaken en het verbeteren van uw kwaliteit. Post voldoende op uw social media kanalen en overweeg bijvoorbeeld om een betaalde promotie te plaatsen op Facebook. Op Facebook kan dat al voor elk budget. Wanneer u een specifieke doelgroep op Facebook wilt aanpreken, kunt u al voor 10 euro er voor zorgen dat uw Facebookpagina een kleine boost krijgt.

Welke prijs gaat u vragen?
Zeker in het begin kan het lastig zijn om de prijs van uw producten of dienst te bepalen. Vaak is het als side hustle wat eenvoudiger omdat het aanvoelt als een vriendendienst waar u een vergoeding krijgt. Wanneer u een eigen bedrijf heeft moeten er wel bedragen op een factuur komen te staan. Het beste wat u in het begin kunt doen, is Googlen wat concurrenten vragen. Zo heeft u meteen een overzicht van de verschillende prijzen, maar ook van de hoeveelheid concurrenten.

Vraag in het begin niet te veel. Na de eerste paar klanten kunt u beginnen met het verhogen van de prijs. Wanneer u in het begin meteen de hoofdprijs vraag, gaan klanten naar een ander bedrijf met ervaring. Het hebben van ervaring is belangrijk dus zeker in het begin zal een lagere prijs er voor zorgen dat u deze ervaring ook op kunt doen. Dit is ook een vorm van investeren.

 

post a comment