Voor meer informatie +597 1234 5678

808 Bedrijven @ SuriHub

Op reis naar de Jodensavanne

Paginaweergave: 1538

Op reis naar de Jodensavanne

Paginaweergave: 1539


Suriname is natuurlijk een land met een prachtige natuur, dit is iets wat iedereen kan beamen die er geweest is. Hierdoor is het een prachtig land om op vakantie te gaan. Wanneer je op vakantie bent in dit schitterende land in Zuid Amerika. In dit artikel zullen wij je laten zien wat er zo bijzonder is aan de Jodensavanne en waar je op moet letten bij een tour naar Jodensavanne. 

Wat is de Jodensavanne? 

De Jodensavanne is gelegen in het zuiden van Paramaribo. Deze savanne staat bekend om de rijke geschiedenis, vroeger waren hier diverse suikerrietplantages te vinden. Op deze plantages werkten de slaven uit de regio, nog altijd een zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Dit maakt het natuurlijk niet minder bijzonder, het is één van de meest bijzondere plekken die je kunt bezoeken in Suriname. De Jodensavanne is door dit unieke karakter dan ook benoemd tot een Nationaal Monument. 

De naam Jodensavanne slaat dus terug op de vroegere Joodse bewoners die hier de plantages hebben beheerd. Deze Joodse invloed kan men op verschillende manieren terugzien in de omgeving. Zo is de synagoge Berachah VeShalom nog altijd te vinden, dit staat voor Zegen en Vrede. Erg bijzonder om eens een kijkje te nemen. In de omgeving zijn er ook een hoop waterbronnen te vinden, voor de natuurliefhebbers zal er dus ook genoeg te beleven zijn op de Jodensavanne. 

Tour naar Jodensavanne

Een tour naar de Jodensavanne zou dus zeker op je lijstje moeten staan met bezienswaardigheden voor in Suriname. Dankzij onze bedrijvengids kan je de beste tour naar Jodensavanne uitzoeken die men maar kan vinden. Al deze tours komen niet alleen de Jodensavanne zelf, maar maken ook nog eens een stop bij het oude dorpje Redi Dote. Door te kiezen voor een van onze tours weet je zeker dat alles in de handen van professionals zal liggen. Op die manier is een excursie naar de Jodensavanne niet alleen leuk om te doen, maar ook nog een op een professionele manier opgezet. 

Op tocht in de Jodensavanne door middel van:

·     Een boottocht over de rivier in de jungle

·     Een excursie met de bus naar de Jodensavanne

·     Een reguliere boottocht naar historische grond

 

Redi Doti, het dorpje in de Jodensavane

Een van de meest bijzondere plekken die er te vinden is in de Jodensavanne is Redi Doti. Redi Doti staat voor rode aarde, de naam heeft het dorpje gekregen doordat zij aan de rivier liggen. Vroeger was hier alleen maar rode aarde te vinden, vandaag de dag is dit allemaal weg. In de oude ligging wonen ongeveer 100 mensen, geheel volgens de traditionele wijze. Je kunt er nog altijd een kijkje nemen op de authentieke akkers en velden. De mensen staan altijd klaar om je te ontvangen, hierdoor kan je eenvoudig kennis maken met deze bijzondere cultuur van Redi Doti. Er zijn leuke plekken waar u kunt verblijven in leuk & gezellig dorpje… Zoals een uitstapje naar het recreatie oord Blaka watra of de Cassipora begraafplaats, wel aan te raden onder leiding van een gids.

Tijdens uw bezoek aan het dorp Redi Doti, kunt u ook overwegen om er te overnachten; ook heel gezellig met een groep vrienden of familieleden (15 tot 20 personen).

Logeren in een kamp of in Jodensavanne Resort met 20 cabana’s (20 tot 40 personen) en slaapt in een hangmat (vaak moet je dit zelf meenemen).

 

WILT U MEER WETEN OVER REDI DOTI, LEES HIER DAN VERDER OP DE BLOG VAN MEVROUW Anita Stuger

Door gebruik te maken van onze bedrijvengids zal je binnen no time voorzien zijn van de beste tour naar de Jodensavanne die er maar gekozen kan worden. De Jodensavanne is dankzijde rijke en historische achtergrond zeker een plek die je ooit eens een keer in je leven gezien moet hebben. Het zal zeker een plek zijn die een blijvende indruk achter zal laten, dit maakt Suriname dan ook zo speciaal!

post a comment