Voor meer informatie +597 1234 5678

808 Bedrijven @ SuriHub

Welke voordelen heeft een blog voor je bedrijf?

Paginaweergave: 6411

Welke voordelen heeft een blog voor je bedrijf?

Paginaweergave: 6412

Welke voordelen heeft een blog voor je bedrijf?

Als je een eigen bedrijf hebt weet je dat er online genoeg kansen liggen om meer naamsbekendheid te creëren en om je klantenkring uit te breiden. Toch klinkt dit voor vele gemakkelijker gezegd dan gedaan. Misschien zijn er meerdere bedrijven in Suriname waar je mee moet concurreren en weet je niet helemaal hoe je de marketing voor je bedrijf moet aanpakken. In dit artikel hebben we een aantal bruikbare tips verzameld die te maken hebben met het opzetten van een blog. Een blog is namelijk een perfect middel om online goed te scoren.

Een blog houdt een website relevant
Op het internet zijn er meer dan 181 miljoen actieve websites. Dat zijn er waarschijnlijk meer dan gedacht. De kans is dus best groot dat je concurrentie hebt van andere bedrijven in Suriname. Als we kijken naar de online marketing van bedrijven is een belangrijk punt het hoog eindigen in Google. Daar later meer over.

Een ander belangrijk punt is om de content op je website up to date te houden. Een bezoeker die op je website verouderde informatie ziet, zal sneller geneigd zijn om zijn zoektocht naar een ander bedrijf voort te zetten. We snappen dat het best lastig kan zijn om alles op je website te updaten als je niet zo heel veel verstand hebt van websites bouwen. Toch is er een zeer eenvoudige oplossing en dat is een blog.

Een blog kun je gemakkelijk bijhouden en het zorgt ervoor dat bezoekers de meest recente informatie als eerst zien. Niet alleen de bezoekers vinden een site met recente informatie prettig, ook helpt het om een betere plaats te krijgen binnen Google.

Een betere plek in Google door een blog
De marketing van bedrijven in Suriname kan soms een lastig iets zijn. Toch is het belangrijk om er wat aandacht aan te besteden. Is bijvoorbeeld je website SEO optimaal? Een SEO site zorgt ervoor dat de site hoog in de zoekresultaten van Google of een andere zoekmachine komt. Dat is natuurlijk wat alle ondernemers willen want wanneer een potentiële klant op een zoekwoord zoekt wat bij hun bedrijf past, willen ze natuurlijk het eerste resultaat zijn wat in beeld komt.

Het algoritme van Google is vrij mysterieus. Niemand weet precies hoe het werkt. Toch zijn er een aantal zaken waarvan we zeker weten dat ze invloed hebben op de ranking binnen Google. Keywords in misschien wel de belangrijkste.

Keywords en een blog
Als je je een beetje in SEO hebt verdiept, weet je dat mensen op Google zoeken met keywords. Dit zijn steekwoorden die een bepaald onderwerp voorstellen. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf in Suriname dat taarten bakt? Dan zullen de mensen die naar je op zoek zijn via Google vaak zoeken op woorden als ‘taart, taarten, bakker, Suriname, vers, e.d.’. Om zo goed mogelijk te scoren binnen Google is het zaak om deze woorden goed in je site te verwerken.

Keywords in een website verwerken kan lastig zijn, maar een blog kan daarbij helpen. Per blogpost kun je namelijk een aantal keywords selecteren waar je je op gaat focussen binnen de tekst. Op die manier maak je een pagina die hoog in de ranking van Google komt. Groot kans dus dat je toekomstige blogposts goed opgepikt worden door Google.

Een belangrijke tip die we je nog mee willen geven is om linkjes te verwerken in je tekst. Linkjes naar andere artikelen of pagina’s op je website. Als mensen namelijk via een zoekmachine op een van je blogposts uit komt, is de kans groot dat ze alleen die pagina gaan lezen. Verwerkt in je tekst dus linkjes die de aandacht trekken en een lezer verleiden om op te klikken. Zo houdt je bezoekers langer op je blog en website en is de kans groter dat ze een product bij je kopen of een dienst afnemen.

Voor welke bedrijven is een blog geschikt?
Deze vraag krijgen we best vaak. Wanneer deze vraag bij je op komt hebben we vooral een tip en dat is om het gewoon te proberen. Verwacht niet dat je na het opzetten van een blog meteen honderden bezoekers meer hebt en je werk verdubbelt, maar over een periode van een aantal maanden kan het best zijn dat je al wat verschil merkt.

Blogs zijn dus voor veel verschillende bedrijven geschikt. Vooral bedrijven die zich ergens in specialiseren of wat misschien lastig voor de gewone mens te begrijpen is, scoren goed met een blog. Op een blog kunnen ze namelijk meer vertellen over hun werk om het zo duidelijker te maken voor de bezoekers. De vragen die dan behandeld worden is een blog, zijn vaak ook vragen die binnen Google voorbij komen.

Meer dan een blog
Zoals je hebt kunnen lezen is een blog de ideale manier om je website een booste te geven. Naast een blog zijn er nog meer eenvoudige zaken die je kunt regelen om de marketing voor je bedrijf goed op de rails te krijgen. Bekijk bijvoorbeeld eens ons artikel over het nut van een goede website of lees meer over hoe je van een side hustle een echt bedrijf maakt

post a comment